Időjárás

2022.12.17. 07:14

Esőre, havas esőre és havazásra lehet számítani Nógrád megyében

Vasárnapra javul az időjárás.

Nool

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombat hajnalban többfelé várható csapadék: nagyrészt eső, de a Dunántúl magasabban fekvő tájain havazás, havas eső is lehet. Reggel északnyugat felől csökken a felhőzet, de délen és keleten további eső várható. Napközben tovább szakadozik a felhőzet, de keleten egész estig lehet vegyes csapadék, az Északi-középhegységben hó. Többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. Erős lehűlés várható: reggel és délután is 0-4 fok valószínű.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket

A fronthatás különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - közölte dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, némi rétegfelhőzettel. Nem lesz csapadék. Reggel -10 és -2, délután -4 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!