Időjárás

2022.11.13. 08:36

Reggeli köd, szürke, nyirkos idő: nem túl jók a kilátások a mai napra sem

Megyénkben is köddel, ködszitálással indul a reggel. A csúcshőmérséklet a tartósan ködös, felhős tájakon 7-9 fok körül alakul. A szállópor koncentrátuma magas, az ország nagy területére – köztük Nógrád megyére is – elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nool

A hamisítatlan esős őszi időjárás megyénkbe is beköszöntött

Forrás: Shutterstock

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma reggel sokfelé képződik köd, mely a déli órákra feloszlik. Ezek után változóan rétegfelhős idő várható, csapadék nélkül. A keleti szél néha megélénkülhet. 9 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

veszélytérkép
Egy megye kivételével elsőfokú riasztás van érvényben
Forrás: köpönyeg.hu

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

Hétfőn ismét ködfoltokkal indul a reggel, mely most már néhol (nagyobb eséllyel DNy-on, illetve a Tiszántúlon) egész nap megmaradhat. Estétől délnyugat, nyugat felől fordulhat elő kisebb eső. 7 és 14 fok között változik a hőmérséklet - a tartósan borús tájakon lesz a hűvösebb. Gyenge marad a légmozgás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!