Időjárás

2022.10.23. 08:10

Ma megyénkben erősen felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb ideig tartó napsütéssel

Párás, ködös lesz a reggel, a rétegfelhőzet néhol napközben is tartósabban megmaradhat, máshol viszont sok napsütésre számíthatunk.

Nool

Érdemes lesz a következő napokban is sok időt tölteni a természetben

Forrás: Pixabay

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma reggel többfelé főleg a Dunántúlon és délen képződik köd, mely néhol csak lassan oszlik fel. Napközben rétegfelhős, és napos időszakok váltakoznak. Eső nem lesz. A délies szél néha megélénkül. 20 fok körül alakul a hőmérséklet délután..

A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát.

Hétfőn rétegfelhős időre számíthatunk az ország északi, északkeleti felén. Délen, délnyugaton inkább fátyolfelhők szűrik a napsütés. Estefelé északnyugat felől elszórtan alakul ki eső, zápor. 16 és 25 fok között változik a hőmérséklet délkeleten lesz a melegebb idő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!