Zima

2022.07.17. 14:27

Hiába van nyár, ismét megdőlt az országos hidegrekord Zabaron

Mindössze 5,4 fokot mértek ma hajnalban.

Nool

Forrás: Facebook

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán számoltak be arról, hogy az előzetes adatok alapján megdőlt az országos hidegrekord.

Miközben már egy ideje a jövő héten beköszönő újabb erőteljes melegedés szolgáltatja a beszédtémát, új napi minimum-hőmérsékleti rekord született a mai napra vonatkozóan: az egyik északi völgyben fekvő állomás ugyan egy tized fokkal, de alulmúlta a saját maga által tartott, 2017-ben mért 5,5 fokos rekordot. 

- Lehet tippelni, melyik volt az (egy kis segítség: "Z"-vel kezdődik, és "abarral" folytatódik 🤪). Mindeközben a déli határvidéken ebből gyakorlatilag semmit nem lehetett érzékelni, ugyanis arrafelé egy átvonuló gyenge hidegfront szakadozott felhőzete akadályozta a kisugárzást, így kifejezetten enyhe volt a hajnal - fogalmaztak viccesen a posztban.

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma ragyogó napsütéses időre számíthatunk, inkább csak északkeleten növekszik meg a gomolyfelhőzet, de csapadék itt sem alakul ki. Az északnyugati szél néha még megélénkül. Kellemes nyári idő lesz 25-30 fokos maximumokkal.
Hétfőn sok napsütés, némi gomolyfelhőzet várható, de eső sehol sem fordul elő. 26 és 32 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Mérsékelt marad az északi szél.

 

Címkék#hidegrekord

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!