Időjárás

2022.05.28. 07:31

Lehűlés várható a hétvégén Nógrád megyében

Hétvégére hidegfront érkezett az ország fölé, emiatt szűkebb hazánkban is kissé hűvösebbre fordult az időjárás. Ebben a két napban sok lesz felettünk a felhő, illetve helyenként akár egy kevés csapadékra is készülni kell.

Nool

Forrás: Pexels.com

Némi lehűlésre, egy kis szélre és elszórtan minimális csapadékra is számítani kell hétvégén Nógrád megyében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton az ország nagy részén erősen felhős idő várható, de az északi területeken kevesebb lesz a felhő, ott a nap is kisüt. Dél felé haladva növekszik az eső, zápor esélye, a legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon valószínű. A nyugati, északnyugati szél a Dunántúlon és a Zemplén térségében megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Ami a vasárnapot illeti, a hét utolsó napján nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre lehet számítani, estétől csökkenhet határozottabban a felhőzet északnyugat felől. Több helyen előfordulhat eső, zápor. Az északias szelet főleg délkeleten élénk, helyenként erős lökések kísérik. Délutánra 14 és 24 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a tartósabban csapadékos részeken lesz a hűvösebb idő.

Salgótarján várható időjárása
Forrás: met.hu
Balassagyarmat várható időjárása
Forrás: met.hu
Bátonyterenye várható időjárása
Forrás: met.hu
Pásztó várható időjárása
Forrás: met.hu
Szécsény várható időjárása
Forrás: met.hu
Rétság várható időjárása
Forrás: met.hu

A Köpönyeg.hu szakemberei szerint a napokban erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

A folytatásban megérkezik az igazi nyár

Hétfőn a nap első felében még szórványosan lehet csapadék az erősen felhős égből, aztán délután csökken a felhőzet, egyre több napsütés ígérkezik. 17-25 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Kedden napos, gomolyfelhős idő várható, csapadék nélkül. 22-29 fok közé melegszik a levegő. A déli, délnyugati szél egyre melegebb levegőt hoz a Kárpát-medence térségébe. Szerdán, azaz a nyár első napján ragyogó napsütés valószínű. A hőmérséklet is igazi nyárias lesz: 27-32 fok között alakul, tehát már több helyen lesz hőség. Csapadékra kicsi az esély a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!