Időjárás

2022.05.07. 10:39

Kiadták a riasztást: zivatar, jégeső és viharos szél csap le Nógrád megyére

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki heves zivatarok veszélye miatt Nógrád megye egyes járásaira vasárnap éjfélig.

Nool

Forrás: Illusztráció | Shutterstock

Zivatar, jégeső, heves széllökések, a hétvégi időjárás nem kedvez majd a kirándulóknak. Megyénk több  járására citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap éjfélig. A zivatarok közelében viharos széllökések lehetnek. 

Az előrejelzések szerint a kora délelőtti óráktól az Északi-középhegységben majd a délutáni óráktól kezdve elsősorban északkeleten, keleten illetve a Dunántúl északi részén lehetséges zivatarok kialakulása. Zivatarban átmeneti intenzív csapadék, szélerősödés, valamint kisebb méretű jég előfordulhat.

Forrás: OMSZ

Vasárnap a késő délelőtti óráktól kezdve van esély zivatar kialakulására, először a Dunántúli- és Északi-középhegységben, majd a Dunántúl északi felében, valamint az alföldi területeken. Az zivatarokat intenzív csapadékképződés erős, akár viharos széllökések, valamint apró szemű jég is kísérheti.

Fronthatás nem terheli szervezetünket

A légköri változásokra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség. A változékony időjárás különösen a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőket viseli meg. Náluk vérnyomás-ingadozás, szédülékenység, mellkasi panasz lehet a jellemző tünet. A reggeli hideg idő miatt a korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki - közölte dr. Pukoli Dániel a köpönyeg.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!