Időjárás

2022.03.29. 06:56

Szerdától Nógrád megyében is búcsút inthetünk a jó időnek

Kedden ugyan már kissé felhős, de még kifejezetten meleg lesz az idő, szerdától viszont erős lehűlés és eső is várható.

Nool

Forrás: pexels.com

Kedden kissé hűvösnek indul a reggel Nógrád megyében, de napközben még kifejezetten jó időben bízhatunk. Használjuk ki az igazán tavaszias időjárást, hiszen a hét hátralévő napjaira vonatkozó előrejelzések már jóval kevésbé kecsegtetőek. Eső és lehűlés jön, szombaton pedig akár még havas esőre is számíthatunk.

Salgótarján várható keddi időjárása
Forrás: köpönyeg.hu

Balassagyarmat várható keddi időjárása
Forrás: köpönyeg.hu

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint kedden napközben egyre vastagabb fátyolfelhőzet érkezik, de ebből estig csapadék még nem alakul majd ki. A délnyugati szél megélénkül, a hőmérséklet pedig 19 és 24 fok között alakul, sőt, néhol akár 25 fokos nyárias meleg is lehet.

Szerdán már tovább vastagszik a felhőtakaró hazánk felett, és késő délutántól elszórtan várható eső, zápor. Erős, néhol viharos lesz a dél-nyugati szél, a hőmérséklet 16 és 21 fok között várható. Csütörtökön borult lesz az idő és szinte mindenhol – több hely kiadós mennyiségű – eső várható. Ekkor már jelentősen visszaesik majd a hőmérséklet is: délután már csak 10-17 fok valószínű. A szél észak-nyugatira fordul és megerősödik.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, délelőttig újabb csapadék lehet, majd átmeneti szünet következik. Az észak-nyugati szél erős lehet, a hőmérséklet 7 és 15 fok közé csökken. Szombaton újra beborul az ég, és több helyen alakul ki eső, záporeső. A magasabban fekvő tájakon havas eső válthatja fel az esőt. Tovább hűl a levegő, délután már csak 2-9 fok lesz – áll a köpönyeg.hu előrejelzésében.

A

égszennyezettség Nógrád megyében
Forrás: köpönyeg.hu

Orvosmeteorológiai szempontból a szakemberek szerint nem terheli fronthatás a szervezetünket. Az arra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, továbbá a fizikai és szellemi teljesítő képességük is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A keringési rendellenességben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság alakulhat ki – íjra a köpönyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!