Időjárás

2022.02.16. 08:31

Eső és hózápor zavarja meg a tavaszias időjárást Nógrád megyében

A hét további részében a napsütéses időszakok mellett többször várható eső, zápor és hózápor is.

Nool

Forrás: Shutterstock

A köpönyeg.hu előrejelzése alapján szerdán a hajnali esők után nyugat felől csökken a felhőzet, az ország legnagyobb részén kisüt a nap. Újabb felhősödésre csak estétől számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül. A hőmérséklet délután 10 fok körül alakul.

Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát - közölte dr. Pukoli Dániel a köpönyeg.hu oldalon. Hozzátette: a szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet, náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

Az előrejelzések szerint csütörtökön több helyen várható eső, majd a felhőátvonulásokból elszórtan előfordulhatnak záporok, hegyekben hózáporok is lehetnek. A szél északnyugatira fordul és megerősödik, olykor viharossá fokozódik. A hőmérséklet 9-15 fok között alakul.

Pénteken az erős északnyugati szél hatására tovább csökken a felhőzet, délelőtt sok napsütés várható. Délután nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, de ebből eső nem alakul ki. 9-14 fok valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!