Időjárás

2022.01.29. 19:25

Kiadták a másodfokú figyelmeztetést: szélvihar közeleg Nógrád megyébe

Másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat széllökés veszélye miatt.

Nool

Forrás: Shutterstock

Vasárnap reggelig az Északi-középhegység térségében és a keleti, északkeleti megyékben jellemzően lepel-3 cm, elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyék keleti részén ettől valamivel több, akár 5 cm-t meghaladó friss tapadó hó is hullhat. A széllökések Nógrád megyében a 90 km/órát is elérhetik – tájékoztatott a Met.hu

Forrás: Met.hu

A Koponyeg.hu meteorológiai oldal előrejelzése szerint vasárnap délután 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatás érvényesül.

Jövő héten is marad az erős szél

Hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet, és délnyugaton többfelé fordulhat elő havazás, havas eső, míg északnyugaton havas esők fordulnak elő. Reggel -3, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk. A szél délnyugatira fordul, csak néha élénkül meg.

Kedden eleinte csökken, majd délutántól északnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet. Estétől északnyugat felől vegyesen lehet havazás, havas eső, eső. A csúcsérték +5 fok körül alakul. Erős lesz az ÉNy-i szél.

Szerdán hajnalban még több helyen lehet vegyes csapadék, a Tiszántúlon akár tartósabb havazás, majd csökken a felhőzet. Többfelé lesz erős, néhol viharos az ÉNy-i szél. 5 és 10 fok közötti enyhe idő lesz.

Csütörtökön változóan felhős időnk lesz, csapadékra már kicsi az esély. Az eleinte még erős légmozgás is fokozatosan mérséklődik. +5, +6 fok valószínű délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!