hideg

2021.11.24. 14:03

Zabaron dőlt meg az országos hidegrekord

Néhány napig még csendes és nyugodt időjárása számíthatunk, de hétvégére a csapadék is megérkezik szűkebb hazánkba.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán számolt be arról, hogy új szezonrekord született ma reggel: az idei ősz eddigi leghidegebb hőmérsékletét mérték Zabaron, -9,4 fokot. Ahogy fogalmaznak, ez a hőmérséklet jó eséllyel pályázik az idei ősz legalacsonyabb értékére – azonban még lehet pár hasonlóan hideg éjszaka.

Vaszkó András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa portálunknak elmondta, hogy péntekig erőteljes lehűlés lesz, ugyanakkor sok napsütés várható napközben 4-7 Celsius fokkal, az éjszakai órákban pedig akár -5 Celsius fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Hozzátette: pénteken már jelentős változás lesz az időjárásban, ugyanis gyakori csapadék várható főleg eső formájában, a magasabb hegyvidékeken pedig előfordulhat havas eső és havazás is, de nem számottevően.

A meteorológus arra is kitért, hogy ekkor már napközben 3-4 Celsius fok, éjszaka pedig 0-1 Celsius fok várható.

– Jövő hét elején ismét hideg árasztja el a megyét, de szárazabb lesz a levegő. Kevesebb csapadékra lehet számítani, de előfordulhat havas eső és havazás is, valamint szelesre fordul majd az időjárás – közölte Vaszkó András, aki azt is elárulta, hogy az elkövetkező napokban a levegő minősége kedvező lesz az ország túlnyomó részén.

Címkék#hidegrekord

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!