időjárás

2021.10.13. 15:57

Hull a hó Kékesen – nézd meg te is, milyen az időjárás az ország legmagasabb pontján

Egyre intenzívebb hóesésre is lehet számítani.

Nool

Forrás: Youtube.com

Megérkezett a hidegfront, melynek köszönhetően egyre hidegebb levegő áramlik be hazánkba, Kékestetőn pedig 2 fok alá hűlt a levegő és havazni kezdett. Átmenetileg még esőcseppek is keverednek néha a hópelyhek közé, így havas eső is megfigyelhető – számolt be róla a metkep.hu.

A meteorológiai portálra hivatkozva a heol.hu hozzátette: várhatóan hamarosan intenzívebb hóesésre lehet számítani. A következő órákban Bükk és Mátrában akár lepel illetve átmenetileg mérhető hó is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hidegfront szakadozott felhőzónája lassanként kelet, délkelet felé helyeződik. Mögötte északnyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, majd a hosszabb-rövidebb napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Kezdetben több helyen, délutántól egyre inkább az ország keleti felén-harmadán valószínű eső, zápor, de helyenként a Dunántúlon is kialakulnak záporok (egy-egy zivatar nem kizárt). Az Északi-középhegység csúcsain egy-egy hózápor is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, délkeleten lesz enyhébb az idő. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

A Köpönyeg.hu-n hozátették: csütörtökön a párásság megszűnése után napos, gomolyfelhős idő lesz; azonban a Nyugat-Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet, és délután itt már eshet is. Reggel 0, +5 fok valószínű, tehát többfelé lehet talajmenti fagy, a fagyzugos helyeken pedig 2 méteres magasságban is fagyni fog. Délutánra 13 fok köré melegszik a levegő. Pénteken északon, északnyugaton változóan felhős időre van kilátás, míg délen akár többórás napsütés is lehet. Csapadék nem fordul elő. Reggel -3 és +5 fok közötti hideg várható, délután 10-15 fokos értékeket mérhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!