időjárás

2021.10.09. 07:48

Gyengén felhős, napos időre számíthatunk szombaton Nógrád megyében

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Nool

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint a déli határszélen változóan felhős lesz az ég, azonban az ország nagy részén ragyogóan napos időre számíthatunk. Eső sehol sem lesz. Hideg lesz a reggel, hiszen 0 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, tehát többfelé lehet talajmenti fagy. Délután megélénkülhet az északkeleti szél.

Fotó: köpönyeg.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hozzátette: délelőtt jobbára derült vagy gyengén felhős, napos idő lesz, de a déli határvidék környezetében maradhatnak erősen felhős tájak is. A nap második felében nagyobb területen az Alföldön is növekedni kezd a felhőzet délkelet, kelet felől, és este a délkeleti határnál már eleredhet az eső. Nagy területen kísérik élénk, néhol esetleg erős lökések az északkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tüneteket észlelhetnek

A köpönyeg.hu-n hozzátették: Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. Az északi szél elsősorban a nyugati országrészben megerősödik. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!