időjárás

2021.08.17. 08:48

Riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt Nógrád megyére

Citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt az ország több megyéjére is, köztük Nógrádra.

Nool

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint kedd délelőtt az északnyugat felől vonuló zivataros csapadékrendszer előbb a Dunántúl középső részein és a Duna vonalában vonul át, majd egyre inkább kelet felé korlátozódik. A déli órákban még az ország keleti, északkeleti harmadán lehetnek zivatarok, amelyeket viharos szél, nagy mennyiségű csapadék és jégeső kísérhet. Nógrád megyében intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Zivatartól függetlenül több helyen viharossá fokozódhat az északnyugati szél, majd késő délutántól mérséklődik a légmozgás. Kedd késő délutántól, kora estétől veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

A Köpönyeg meteorológiai oldal előrejelzése szerint szerdán a reggeli borongós idő után északnyugat felől csökken a felhőzet, és napos, gomolyfelhős idő alakul ki. Néhol fordulhat elő zápor. Erős marad az északnyugati szél. A friss reggelt (12 fok) mérsékelten meleg (25 fok) idő követi, érdemes nagyot szellőztetni.

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem fordul elő. 25-30 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Gyenge lesz a légmozgás.

Nemzeti ünnepünk napján ragyogó napsütésre van kilátás, csapadéknak kicsi az esélye. Az északias szél csak néhol élénkül meg. 30 fok köré melegszik a levegő. Hétvégén sok napsütés, kevés gomolyfelhő, ismét strandidő valószínű. A hőmérséklet fokozatosan emelkedik, országos hőség lehet 32-33°C körüli maximumokkal.

Ezek is érdekelhetik