Időjárás

2021.07.25. 08:13

Lecsap a vihar: felhőszakadás, jégeső és erős szél várható Nógrád megyében

Felhőszakadás, viharos szél és jégeső is kísérheti a zivatarokat.

Nool

A köpönyeg.hu előrejelzése alapján vasárnap napos, gomolyfelhős, meleg időre számíthatunk, estétől az északi tájakon alakulhat ki zápor, zivatar. A déli szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A hőmérséklet 30-35 fok között alakul.

Szerencsére vasárnap fronthatás nem terheli a szervezetünket. Az egyre erősödő nappali felmelegedés miatt az arra érzékenyeknél enyhe melegfrontra jellemző tünetek alakulhatnak ki. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel – írja a köpönyeg.hu. Hozzáteszik: ilyenkor sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát.

Fotó: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás és zivatar miatt adott ki figyelmeztetést vasárnap éjfélig Nógrád megyére. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti majd, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Fotó: met.hu

Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat, amelyhez 60-90 kilométer per órás széllökés, valamint 1 centiméter körüli jégeső is társulhat.

A legintenzívebb zivatartevékenység az Északi-középhegység környezetében várható az éjszakai órákban, amely hétfő hajnalban is kitarthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!