meteorológia

2021.05.20. 09:18

Kiadták a figyelmeztetést: csütörtökön is zivatar várható Nógrádban

Zivatar miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre.

Nool

Forrás: NMH

Zivatarok miatt adott ki citromsárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is, köztük Nógrádra.

Fotó: met.hu

Az Időkép meteorológiai portál előrejelzése szerint csütörtökön eleinte többfelé várható eső, zápor, majd napközben az összefüggő csapadékzóna dél felé távozik, délután inkább már csak szórványos záporok, zivatarok alakulhatnak ki, északnyugat felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz az északi-északnyugati szél. Délután 15-20 fokot mérhetünk.

Harminc napos előrejelzés
Fotó: Időkép

Pénteken napos, fátyolfelhős idő jön, sehol nem fog esni. Többfelé élénk, nyugaton erős délnyugati szélre kell készülni. A délies szél melegebb légtömeget szállít a térségbe, 19-24 fokos csúcsértékekre készülhetünk.

Szombaton ismét több lesz a felhő, és újra záporok, gyenge eső vethetnek véget az átmeneti száraz időnek. A délnyugati szél felerősödik, többfelé viharossá fokozódik. Délután 16-25 fokig melegszik a levegő, északnyugaton lesz hűvösebb, délkeleten melegebb.

Vasárnapra egy hidegfront fékezi meg a felmelegedést, 17-23 fokos délutánra számíthatunk. Kevés zápor, kisebb eső ismét előfordulhat, de a szél ezúttal többnyire mérsékelt marad. Hétfőn újra pár fokos melegedés körvonalazódik, 20-27 fokig emelkedik a hőmérséklet. Kissé szeles idő, és egy-egy zápor a Dunántúlon lehet, keleten lesz naposabb az idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!