időjárás

2021.03.01. 11:20

Napos idővel indul a március, de hétvégére havas eső is várható Nógrádban

Az Időkép előrejelzése szerint kellemes tavaszias idővel indul a március Nógrád megyében. Pénteken egy hidegfront hoz szeles időt és lehűlést, szűkebb hazánkban hétvégére már csak 3-8 fok várható.

Nool

Forrás: Miskolczi Tímea

Az Időkép meteorológiai portál előrejelzése szerint hétfőn a napsütést időnként felhők zavarhatják meg, de csapadék nem várható. Többfelé élénk, délelőtt az Alpokalján és keleten erős lehet az északias szél. Délután 7-13 fokot mérhetünk.

Kedden és szerdán derült, napos időre készülhetünk. Reggelente azonban több helyen pára, foltokban köd képződhet, ami a délelőtti órákban mindenhol fel fog oszlani. A nyugatira, délnyugatira forduló szél többnyire gyenge, mérsékelt lesz. A hajnalok gyenge fagyot hoznak, délutánonként pedig 9-15 fok valószínű.

Fotó: Időkép

Csütörtökön a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően ismét sok napsütésre van kilátás. A délnyugati szél a Tiszántúlon és északkeleten megélénkül. Délután 12-18 fokra van kilátás.

Pénteken egy hidegfront hoz szeles időt és lehűlést. Napközben délen még 9-15, északon már csak 3-8 fok várható. Észak felől többfelé várható csapadék: az eső mellett északon havas eső, a hegyekben hó is hullhat. Hétvégén száraz, de hideg idő várható, éjjelente -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!