időjárás

2021.02.14. 11:20

Hat nógrádi település a tíz leghidegebb között: dermesztő hideggel indult a vasárnap

Zabar, Mihálygerge, Szécsény, Mohora, Bánk és Hasznos is felkerült az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggel mért legalacsonyabb hőmérsékletű települések TOP10-es listájára.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán közzétett táblázat szerint az ország leghidegebb településén, Zabaron vasárnap reggel 7 órakor -22,8 fokot mutattak a hőmérő higanyszálai. Ezt követte Mihálygerge -19,7 fokkal, míg Szécsényben -19,3 Celsius-fokra ébredhettek a településen élők. Mohora -14,8, Bánk -14,4, Hasznos pedig -14,3 fokkal kerülhetett fel a Top10-es listára.

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap hajnalban Zabaron -22 fok alá csökkent a hőmérséklet. A nógrádi településtől közel 110 kilométeres távolságra található Bodrogolasziban a zabari értékhez képest 20 fokkal többet, -2 Celsius-fokot mutattak a hőmérő higanyszálai.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Zabar nehezen talál ellenfelére 🥶 Nálatok hány fok van most? 🌡❄️ Zabar község közösségi oldala

Kemény fagyokkal indul a hét, majd enyhülés jön

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn országszerte túlnyomóan napos idő várható. Az északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten még többször megélénkülhet. Hajnalban -6, -12 fok várható, de a havas, szélcsendes északi völgyekben -15 foknál is hidegebb lesz. Kora délutánra -2 és +5 fok közé melegszik a levegő.

Kedden már több lesz a felhő felettünk, hosszabb napos időszakok inkább keleten lehetnek. Főként hajnalban, reggel nyugatin, északnyugaton kisebb havazás is előfordulhat. A délies szél csak néhol lehet élénk. Napközben -3, +5 fokot mérhetünk.

Szerdától érkezik az enyhülés
Fotó: időkép

Szerdára enyhül az idő, ezen a napon északon -1, +4, máshol már 5-10 fok valószínű. A felhős, szeles időben szórványosan kisebb eső, északon, északkeleten havazás, havas eső is kialakulhat. Csütörtökön naposabb idő, napközben 4-12 fok valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!