Időjárás

2021.02.11. 08:40

Mínusz 20 fokkal és viharos széllel támad a sarkvidéki hideg Nógrád megyére

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás szűkebb hazánkban, a következő napokban akár mínusz 20 fokig alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illsuztráció

Csütörtökön délután már országszerte fagypont alatt marad a hőmérséklet, -7, 0 fok várható alatt, emellett 5 cm-t meghaladó friss hó is hullhat. Nógrád megye területére figyelmeztetést adtak ki a havazás miatt.

Fotó: met.hu

Az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint, napközben északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Az esőt a Dunától keletre is egyre nagyobb területen havazás váltja fel, de eleinte a Nyírség környezetében ónos eső is előfordulhat. A csapadék egyre inkább a keleti tájakra szorul vissza, majd a kora délutáni órákban ott is megszűnik, de a Tisza vonalában további hózáporok alakulhatnak ki. Az északnyugati, északi szelet nagy területen erős, a Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben viharos lökések kísérik. A friss havat nagy területen hordhatja a szél.

Fotó: met.hu

 

A hőmérséklet folyamatosan csökken, napközben már országszerte fagyni fog, 0 és -6 fok közötti értékek valószínűek, késő este -5 és -12 fok várható.

Pénteken már jórészt derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de a Tisza-menti összeáramlásban felhős tájakra is számítani kell, arrafelé helyenként további hózáporok előfordulhatnak. Az északi, északnyugati szél veszít az erejéből de nagy területen élénk marad, a Dunántúlon és északkeleten néhol erős lökések is lehetnek. A szél hordhatja a havat. Hajnalra általában -8 és -14 fok közé csökken a hőmérséklet, de az Északi-középhegység völgyeiben -15, -20 fokot is mérhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!