Időjárás

2021.02.16. 08:06

Maradtak a mínuszok, de havazásra is van esély kedden Nógrád megyében

Kedden napközben az ország északi felén többfelé előfordulhat hószállingózás, átmeneti gyenge havazás, melyből azonban legfeljebb vékony hólepel alakulhat ki.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, kedden melegfront hatására általában erősen felhős lesz az ég. A keleti határ közelében viszont csak fátyolfelhők lesznek az égen, ott akár több órára is kisüthet a nap.

Kora délelőttig az Észak-Dunántúlon fordulhat elő kisebb havazás, később már csak az északi határvidéken, Északi-középhegység térségében lehet hószállingózás, illetve nyugat felé nagyobb eséllyel gyenge havas eső. Számottevő, néhány centiméteres hóréteg kialakulása inkább csak az Alpokalja, Fertő vidékén valószínű, de napközben ott is olvadni fog.

Fotó: met.hu

A déli szél nagyrészt mérsékelt marad, egy-egy helyen lehet mindössze élénkülés. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő, de az északi fagyzugos völgyekben ennél több fokkal hidegebb lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!