időjárás

2021.02.14. 08:37

Dermesztő hideg: Zabar 20 fokkal pipált le egy 110 kilométerrel távolabbi borsodi falucskát

Az Időkép internetes portálon közzétett hőtérkép szerint vasárnap hajnalban Zabaron -22 fok alá csökkent a hőmérséklet. A nógrádi településtől közel 110 kilométeres távolságra található Bodrogolasziban pedig 20 fokkal többet, -2 Celsius-fokot mutattak a hőmérő higanyszálai.

Nool

Forrás: időkép.hu

Fotó: Gergő

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombat reggel -26 fokig csökkent a hőmérséklet az ország leghidegebb településeként számon tartott Zabaron. A nógrádi dombok között megbújó kis falut aznap mégis letaszították a trónjáról, hiszen az ország egy másik pontján közel tíz fokkal mértek alacsonyabb hőmérsékletet.

A Bükk-fennsíkon található egyik töbörben -35,5 Celsius-fokot mértek, számolt be róla a Met Hír " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldala.

Vasárnap hajnalban már enyhébb volt az idő Zabaron, az Időkép " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hőtérképe szerint -22 Celsius-fokig hűlt a levegő, de nem is olyan messze, a Borsod megyei Bodrogolasziban 20 fokkal enyhébb volt az időjárás a felhőzetnek köszönhetően.

Fotó: időkép.hu

Kemény fagyokkal indul a hét, majd enyhülés jön

Hétfőn országszerte túlnyomóan napos idő várható. Az északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten még többször megélénkülhet. Hajnalban -6, -12 fok várható, de a havas, szélcsendes északi völgyekben -15 foknál is hidegebb lesz. Kora délutánra -2 és +5 fok közé melegszik a levegő.

Kedden már több lesz a felhő felettünk, hosszabb napos időszakok inkább keleten lehetnek. Főként hajnalban, reggel nyugatin, északnyugaton kisebb havazás is előfordulhat. A délies szél csak néhol lehet élénk. Napközben -3, +5 fokot mérhetünk.

Szerdára enyhül az idő, ezen a napon északon -1, +4, máshol már 5-10 fok valószínű. A felhős, szeles időben szórványosan kisebb eső, északon, északkeleten havazás, havas eső is kialakulhat. Csütörtökön naposabb idő, napközben 4-12 fok valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!