Időjárás

2020.10.06. 15:10

Jelentős csapadékkal érkezik szerdán a hidegfront Nógrád megyébe

Mediterrán ciklon vonul holnap át az országon, így szűkebb hazánkban is.

Nagy Orsolya

Forrás: Shutterstock

Mesterházy András, meteorológus portálunknak elmondta, hogy ennek következtében jelentős csapadékra kell számítani, amely mintegy húsz millimétert jelent Nógrád megyében.

– Csütörtökön még érezhető lesz a hidegfront, de ezt követően anticiklon alakítja majd az időjárásunkat egészen vasárnapig. Ezáltal csapadékmentes, változóan felhős időjárás várható a napokban – mondta el Mesterházy András.

Hozzátette: az éjszakák és a hajnalok azonban hidegek lesznek, akár 4-5 Celsius fokra is lehűlhet a hőmérséklet. Ugyanakkor fagyra még nem kell számítani.

A meteorológus arra is kitért, hogy egész héten 17-20 Celsius fok lesz, amely az ilyenkor megszokott, átlagos októberi időjárásnak mondható.

A szakember kiemelte, hogy az allergiások fellélegezhetnek, hiszen pollenek már nincsenek a levegőben és a légszennyezettségtől sem kell tartani. A völgyekben azonban előfordulhat, hogy az átlagnál rosszabb lesz a levegő minősége, de számottevően nem romlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!