IDŐJÁRÁS

2019.11.30. 16:45

Nógrád területére 5-10 centi havat jósolnak

A vasárnapra-hétfőre ígért havazás az Időkép előrejelzése szerint keddig is megmaradhat. Térképen mutatták meg, hol mekkora lehet a hóréteg.

Nool

Salgtarjn, 2019. janur 5. Autk haladnak a hessben Salgtarjnban 2019. janur 5-n. MTI/Komka Peter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Szombat estétől zuhanni kezd a hőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, és szombaton már eleve „frissebb” lesz az idő, hőérzetünket rontja majd a gyakran élénk vagy erős északnyugati szél is, amely estétől gyorsan mérséklődik. A felhőátvonulásokból csak néhol (nagyobb eséllyel az északkeleti összeáramlási zónában és az Észak-Dunántúlon) lehet zápor, havas eső zápor, hózápor, utóbbi főként a magasabban fekvő helyeken. Ahogy arról beszámoltunk, havazással köszönt majd be a december.

Szombat estétől a szél mérséklődésével gyorsan csökken majd a hőmérséklet, éjfélre az ország döntő részén már fagyni fog, ezért jó eséllyel a december szezonrekord minimummal indulhat. Nógrádban vasárnap délelőtt 0-1 fok körüli hőmérsékletre számolhatunk, délután legfeljebb 3-ra, hétfőn pedig már fagypont alatti értékeket is mutathatnak a hőmérők.

Az Időkép havazás tekintetében szombaton délben arról írt, hogy jelenlegi számítások szerint Budapest lesz a befutó, de az Északi-középhegységben és a Bakony magasabb pontjain is eshet akár 4-5 centit meghaladó hó. Megyénk egész területén számíthatunk jelentős havazásra, és azzal kell számolni, hogy meg is marad a hó.

A meteorológiai szolgálat hétfői előrejelezése 5-10 centi havat jósol Nógrádba, élénk széllel, Budapestre viszont 10-20 centi havat prognosztizálnak.

Fotó: OMSZ

Kedden várhatóan elvonul a csapadékmező, a hidegadvekciónak köszönhetően azonban északon, északkeleten és a magasabban fekvő tájainkon többfelé pár centiméteres hóréteg maradhat nyomában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!