Fejlesztés

2024.02.28. 09:28

Négymilliárd forintból létesül gyógynövényolajgyár Balassagyarmaton

Egy török-kanadai befektetői csoport létesít majd gyógynövényolajgyárat Balassagyarmaton, a Szügyi úti ipari parkban. A beruházás közel négymilliárd forintból valósul meg, a fejlesztés munkálatai nyáron kezdődnek el.

Lászlók Judit

Csach Gábor Balassagyarmat polgármestere a közösségi oldalán számolt be róla, miszerint hétfőn fogadott egy török-kanadai befektetői csoportot, akik tájékoztatták a Szügyi úti iparterületen megvásárolt területük fejlesztéséről. Mint írta: a jégkrémipari üzemen és a logisztikai központon túl elsőként egy gyógynövényolajgyár létesítését kezdik majd meg a nyár folyamán.

„A közel négymilliárd forintos beruházás Magyarországon egyedülálló speciális technológiájú sajtolóüzem, amely energiatakarékos és környezetbarát, lényegében nulla szén-dioxid-kibocsátással jár” – közölte a polgármester.

Hozzátette: „a végeredmény pedig bármely módon termesztett gyógynövény esetén is bio tisztaságú olajat jelent, amelyet az élelmiszeripar, a kozmetika és a gyógyszerészet is hasznosítani tud. Törökországban a Balassagyarmaton befektető Neoma Groupnak két ilyen gyára működik. Köszönöm Czaga Ferenc, Mark Majani és Aladdin Teljebbini urak partnerségét!”



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!