Arculatváltás

2024.01.17. 11:52

Orlen lesz a Rákóczi úti MOL-kútból Salgótarjánban

Országszerte összesen hatvanhárom, korábban zöld színbe burkolózott MOL töltőállomást fognak átfesteni az Orlenre jellemző piros-fehérre 2024 közepéig, köztük egy salgótarjáni benzinkutat is.

Sipos Nina Vivien

Átfestik a benzinkutakat

Forrás: ORLEN Magyarország Facebook-oldala

Fotó: 1foto.hu

A magyarországi piacra 2022 végétől kezdve „robbant be” a lengyel multinacionális olajfinomító és benzin-kiskereskedő Orlen cég, elsöprő gyorsasággal tulajdonába véve hetvenkilenc – korábban a Lukoil márkanév alatt üzemeltetett –  benzinkutat. Az ígéretek és a tervek szerint 2024 januárjától egészen áprilisig folyamatosak lesznek a felújítási munkálatok, hiszen hatvanhárom zöld MOL töltőállomást kell átfesteni az Orlenre jellemző, szimbolikus piros-fehérre.

 Az M1-es bevezetőjén már meg is történt az átadás

Az Orlen Magyarország a közösségi oldalán posztolt bejegyzést, illetve fotót is január 9-én, amelyen az M1-es fővárosi bevezető szakaszán látható, korábban a MOL céghez tartozó benzinkúton végeznek a munkások komoly átalakításokat. 

Salgótarjánban a Rákóczi út 77-89. szám alatt megtalálható zöld MOL töltőállomás fog átkerülni az Orlen tulajdonába. Az arculatváltást követően március 21-én lesz a új logó alatt futó benzinkút átadása, amely reggel hat órától este nyolcig üzemel majd. A Budapest úti kút lesz a helyettesítő az átalakítások végeztéig, amely 0-24-ben elérhető. 

– Az egész mögött pedig nem más, mint MOl és a Grupa Lotos SA-val, valamint a PKN Orlennel kötött megállapodása áll, amely révén a MOL-csoport hálózata több, mint 410 LOTOS Paliwa töltőállomással bővült Lengyelországban. Ugyanakkor az akvizíciós megállapodás részeként 64 magyarországi töltőállomást átadtak az Orlen részére – olvasható a Világgazdaság honlapján. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!