Matricák

2023.12.14. 11:58

Autópályadíjak 2024-ben: januártól Nógrád lesz az egyetlen ingyenes megye

Jelentős változások jönnek az útdíjfizetések rendszerében 2024. januártól: drágulnak az autópálya-matricák és bővül a fizetős szakaszok listája.

Nool.hu

Az országos sajtó hetek óta foglalkozik a 2024-es autópályadíjak kérdésével. Eddig jórészt csak feltételezésekről lehetett olvasni a januári változásokkal kapcsolatban, mára azonban biztossá vált: januártól Nógrád lesz az egyetlen olyan vármegye hazánkban, ahol – autópálya híján – nem lesz fizetős útszakasz, így nem kell megyei matricát sem vásárolni.

„Az Építési és Közlekedési Minisztérium december 5-én megjelent rendelete alapján január elsejével összesen 230 kilométerrel bővül a hazai díjköteles gyorsforgalmi útszakaszok hossza, köztük a teljes M0-s, az M44-es autóút, illetve az M30 miskolci elkerülője is fizetőssé válik” – írta a téma kapcsán a VG.hu, mely térképet is közölt a januártól fizetős utakról. Immár Jász-Nagykun-Szolnok és Békés vármegyével bővült azon térségek listája, ahol megyei matricát kell váltani az autósoknak.

autópálya, autópályadíjak, autópálya-matrica
Januártól emelkednek a díjak
Forrás: VG.hu

A VG azt írja, hogy a drágulás 16,4 százalékos lesz januárban; illetve emlékeztet arra is, hogy március elsejétől bevezetik az egynapos matricát is, amely 5150 forintba fog kerülni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!