Egyedi gyártás

2023.11.21. 16:05

Modernebb gépekkel, költséghatékonyabb módon működik a fejlesztést követően a bátonyi cég

Technológiai és energetikai fejlesztés is megvalósult az elmúlt időszakban a bátonyterenyei Matra-Tech Kft.-nél, a cég mindezek mellett dolgozóinak a létszámát is bővítette egy nyertes pályázatnak köszönhetően.

Gulyás Edina

Oravecz Máté, a cég ügyvezetője is beszámolt a részletekről

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

– Bő egy évvel ezelőtt indult el cégünknél az a 161 millió forintos technológiai fejlesztés, amelyhez közel 113 millió forintos pályázati támogatást nyert a Matra-Tech Kft. – közölte a cég telephelyén megtartott sajtótájékoztatón Oravecz Tibor, a vállalat tulajdonosa. Hozzátette: a projekt célja, hogy szélesebb körű szolgáltatást nyújtsanak partnereiknek elsősorban a lemezmegmunkálás területén. Ezt a technológiai folyamatot ugyanis korábban bérmunkában végeztették el.

Oravecz Máté, a cég ügyvezetője arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a 2006-ban megalapított vállalkozás kezdetben villamos tervezéssel foglalkozott, azonban az évek során bővítették a profiljukat. Jelenleg olyan egyedi gépek tervezésével és gyártásával foglalkoznak, amelyeket nem lehet kereskedelmi forgalomban megvásárolni: autó-, elektronikai- és vegyipari területre szakosodtak. A fejlesztés során két fővel bővítették dolgozóik létszámát, így napjainkban 21 Nógrád megyei munkavállalót foglalkoztatnak a tervező irodában és az összeszerelő-gyártó műhelyben.

– Kis- és középvállalkozásoknak szólt az a pályázat, amelyben 112,9 millió forintot nyertünk, a beruházás összesen 161 millióból valósult meg – hangsúlyozta az ügyvezető. A technológiai fejlesztés során egyebek mellett 3 D nyomtatót, CNC megmunkáló központot, lézeres lemezvágó- és élhajlító gépet szereztünk be. A telephely energetikai korszerűsítését hőszivattyú vásárlásával biztosítottuk, mindezek mellett dolgozóink informatikai képzését is megvalósítottuk.

A tájékoztatót követően a résztvevők működés közben is megtekinthették a támogatásból elkészült fejlesztéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!