Fizetések

2023.11.01. 13:44

Itt a legújabb országos fizetési rangsor, Nógrád a harmadik, hátulról

Nógrádban 282 ezer forint a nettó átlagkereset, ezzel a hazai ranglista 17. helyén áll a vármegyék között. Szűkebb hazánk átlagbére a budapestitől több mint 171 ezer forinttal marad el.

Nool.hu

Akkora bérrobbanás volt Győr-Moson-Sopron vármegyében az év első felében, hogy az ottani keresetek lassan a budapestieket is beérik – írja a Világgazdaság.

Továbbra is óriási a szakadék a budapesti és a vidéki fizetési rangsorban: míg a fővárosban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nettó átlagkeresete az év első hat hónapjában 453 ezer 379 forint volt, addig az ország egyik legszegényebb vármegyéjének számító Szabolcs Szatmár-Beregben csaknem 200 ezer forinttal kevesebbet, mindössze 262 ezer 438 forintot vihetett haza átlagosan egy munkavállaló – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal Fókuszban a vármegyék – 2023. I. félév, Térségi összehasonlítás című kiadványából. Győr-Moson-Sopron vármegyében átlagosan 406 ezer forintot keresett egy munkavállaló, itt szűkült a bérolló a fővároshoz képest.

A nógrádi átlagfizetés 282 ezer 379 forint. Ami a szomszédokat illeti, Borsod-Abaúj-Zemplénben 13 ezer, Pest vármegyében 55 ezer, Hevesben 59 ezer forinttal többet vihetnek haza a munkavállalók, míg Budapesten 171 ezer forinttal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!