Energia

2023.11.20. 14:20

Fontos a szénvagyon, megerősítik a Mátrai Erőművet

A gázturbinás erőmű megépítéséig marad a lignitalapú termelés a Mátrai Erőműben – írta hétfői cikkében Heves vármegyei testvérportálunk, a Heol.hu.

Nool.hu

A Mátrai Erőmű Visontán

Forrás: Heol.hu

A nógrádi megyehatártól alig harminc kilométerre található Mátrai Erőmű lignitalapú energiatermelésének fokozásáról számolt be a Heol.hu hétfőn. Mint írták, Horváth László villamos energia-ellátásbiztonságáért felelős miniszteri biztos – egyben Heves vármegye országgyűlési képviselője – több fórumon is megerősítette a hírt: egy csütörtökön megjelent kormányhatározat szerint hatásvizsgálat született a Mátrai Erőmű lignitalapú energiatermelésének fokozásáról. Ennek következményeként a Visontára tervezett kombinált ciklusú gázturbinás erőmű üzembe helyezéséig az erőmű lignites nagy blokkjai üzemképességének biztosítása szükséges.

Horváth László nemrég a Hír TV-nek adott interjúban arról beszélt, hogy amíg ez az új blokk nem készül el, addig fennmarad a lignitalapú energiatermelés.

– Nagyon fontos számunkra, hogy az a szénvagyon, amely rendelkezésünkre áll, az se vesszen el a jövőben. Ezért a kormány úgy döntött, hogy a következő év első felében előterjesztést tárgyal meg az alternatív, az úgynevezett tisztaszén technológiák alkalmazhatóságáról – fogalmazott Horváth László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!