Büntetés

2023.08.22. 20:28

Bizonytalan időre bezáratták a bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozót – jövünk a részletekkel

Egyelőre bizonytalan időre tevékenysége szüneteltetésére kötelezték a bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozó üzemet. A szigorú büntetést nem környezetszennyezés, hanem adminisztratív és hulladékgazdálkodási hiányosságok miatt szabták ki.

Nool.hu

A szigorú büntetést nem környezetszennyezés, hanem adminisztratív és hulladékgazdálkodási hiányosságok miatt szabták ki

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

– A környezetvédelmi hatóság a kifogásolt hiányosságok pótlásáig, a szabálysértő tevékenységek megszüntetéséig a SungEel Hitech Kft.-t a tevékenysége szüneteltetésére kötelezte. Annyit tudni, hogy nem környezetszennyezés, hanem adminisztratív és hulladékgazdálkodási hiányosságok miatt történt az intézkedés – osztotta meg közösségi oldalán Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere. Hozzátette: szerinte helyesen, mert a törvények mindenkire vonatkoznak és a bátonyterenyeiek egészsége és biztonsága minden felett áll! A hatóságok (jól) teszik a dolgukat, az élet pedig megy tovább Bátonyterenyén.

Mint arról korábban portálunk is beszámolt: a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal a közelmúltban újabb, közel 50 millió forintos büntetést szabott ki a SungEel HighTech Kft.-re, mivel az egyes hulladéktípusok esetében az engedélyében meghatározotthoz képest csaknem 1600 tonnával többet gyűjtött és hasznosított tavaly. A kormányhivatal rendszeresen ellenőrzi a vállalkozást, az elmúlt két évben az ismételt jogsértések miatt kiszabott bírságok összértéke már a 100 millió forintot is megközelíti. Emellett a hatóság akár az üzem bezárását is elrendelheti, ha nem szüntetik meg a jogsértést – tájékoztattak akkor. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!