EB-döntés

2023.07.31. 14:22

Balla Mihály: 880 milliárd forint jöhet Magyarországra

Balla Mihály nyugat-nógrádi országgyűlési képviselő is megosztotta a hírt: az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta, így 880 milliárd forint támogatás jöhet Magyarországra.

Nool.hu

Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője

Fotó: Balla Mihály Facebook-oldala

A Világgazdaság cikkét idézve Balla Mihály, Nógrád vármegye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője hétfőn a Facebook-oldalán számolt be a hírről, hogy az Európai Bizottság is rábólintott arra a magyar programra, amelyen keresztül 880 milliárd forintot biztosítana a vállalatok zöldátállást segítő beruházásaira. A támogatás 2025. december 31-ig lesz elérhető a stratégiai ágazatok cégeinek.

Mint az MTI alapján a vg.hu is írja, az EB jóváhagyta a klímasemleges gazdaságra való átállásra irányuló, 2,36 milliárd euró (mintegy 880 milliárd forint) összegű magyar programot. Az erről szóló uniós bizottsági közlemény szerint a magyar program a zöldmegállapodáshoz kapcsolódó ipari tervnek megfelelően a klímasemleges gazdaságra való átállás előmozdítása érdekében a stratégiai ágazatok beruházásainak felgyorsítását segíti majd.

A közlemény szerint a brüsszeli testület megállapította, hogy a magyar program összhangban áll az ideiglenes válság- és átállási keretben meghatározott feltételekkel, mert a támogatás ösztönözni fogja a klímasemleges gazdaságra való átálláshoz szükséges berendezések gyártását.

Az Európai Bizottság szerint a magyar támogatási program szükséges, megfelelő és arányos intézkedés, amely meggyorsítja a zöldgazdaságra való átállást, és hozzájárul olyan gazdasági tevékenységek fejlesztéséhez, amelyeknek jelentős szerepük van a zöldmegállapodáshoz kapcsolódó ipari terv megvalósításában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!