Alapkő

2023.02.08. 14:03

Füleki iparcsarnokkal is erősítik a magyar-szlovák gazdasági együttműködést (fotók)

Újabb jelentős fejezetéhez érkezett a magyar–szlovák gazdaságfejlesztési együttműködés: kedden lerakták a füleki városi iparcsarnok alapkövét.

Nool

Kedden tették le a csarnok alapkövét

Forrás: Fülek város Facebook-oldala

 „Ami erősít, összeköt minket! Szlovákiai  partnereink jelenlétében – Ondrej Lunter megye elnökkel és Agócs Attila füleki polgármesterrel – a határ menti gazdaságfejlesztés alapköveit raktuk le a városi iparcsarnoknak a Nógrád Megyei Önkormányzat és az NMRVA együttműködésével” – számolt be az eseményről közösségi oldalán Varga Béla, a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vezetője.

Agócs Attila polgármester szintén a Facebookon adott hírt a fontos fejleményekről. Mint írta, a füleki önkormányzat több mint öt éve dolgozik azon a projekten, melynek célja egy új városi iparcsarnok megépítése a lebontott egykori zománcgyár helyén. Ez most az Interreg szlovák–magyar együttműködési program keretében valósulhat meg.

„Különböző bürokratikus útvesztők és egyéb akadályok legyőzése után ma eljutottunk e számunkra oly fontos építmény alapkövének elhelyezéséig. Ez lesz az elmúlt évtizedek legnagyobb városi beruházása. A projekt célja folytatni a füleki ipari hagyományokat” – fogalmazott a városvezető. Hozzátette: életre keltenék az egykori gyár városközponthoz közeli, elhanyagolt részét, eltüntetnék a városképi sebet és mindenekelőtt megteremtenék a megfelelő feltételeket ahhoz, hogy lakosaik számára új munkahelyek létesülhessenek.

„Az egykori füleki képviselő-testület pontosan 120 évvel ezelőtt kezdeményezte egy helyi gyár zöldmezős megépítését. Tudjuk, milyen felvirágzást, hány munkahelyet hozott ez a fejlesztés a városnak a 20. század folyamán. Remélem, ez a barnamezős beruházás – természetesen méretarányosan – hasonló pozitív folyamatokat indít majd be” – ismertette várakozásait Agócs Attila.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!