Építőipar

2023.01.10. 11:01

Támogatással növelte vállalkozása lehetőségeit a nógrádsipeki cégvezető

Pifka József már 2003 óta egyéni vállalkozó, s az elmúlt 20 évben folyamatosan stabilizálódott az építőiparral foglalkozó cége. A foglalkoztatottak száma is fokozatosan növekedett, a vállalkozás fontos szerepet tölt be a térségben.

Sz. F.

Nagy értékű földmunkagépet szereztek be

Forrás: Beküldött fotó

Pifka József meggyőződése, hogy a versenyképesség megőrzésének kulcsa az adott piaci körülmények között nem lehet más, mint a folyamatos tőke-visszaáramoltatás, amely jelentős innovációkat eredményezhet. Többek között gépparkjának, illetőleg munkaeszköz-állományának bővülése is ennek köszönhető. 

Az utóbbi évek piaci igényeihez igazodva, a további karbantartási költségek csökkentése érdekében úgy döntött, hogy pályázatot nyújt be egy nagy értékű földmunkagép beszerzésére. A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága támogatásra alkalmasnak minősítette a kérelmet, amelynek keretében 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg, amely a költségek 70 százalékát fedezi. A vállalkozó tavaly ősszel be is szerezte a szükséges gépet. Pifka József elmondta, örül a sikeres pályázatnak, s köszönettel tartozik azért, hogy ilyen formában is támogatják a tevékenységét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!