Előrelépés

2022.07.11. 19:56

Újabb fejlesztéseket és létszámbővítést terveznek az Alstom mátranováki gyárában

Szűkebb hazánk egyik legjelentősebb gazdasági szereplője az Alstom cégcsoport mátranováki gyára. 

G.E.

A cég a világ első és egyetlen hidrogénüzemű személyvonatának forgóváz-keret gyártásával bővíti tevékenységét

Forrás: Alstom

A cég a világ első és egyetlen hidrogénüzemű személyvonatának forgóváz-keret gyártásával bővíti magyarországi tevékenységét. Ezzel párhuzamosan száz új munkatárs felvételét tervezi mátranováki gyártóegységébe.

A vállalat Nógrád megyei gyára hozzájárul az intelligensebb és zöldebb mobilitáshoz, mivel a közelmúltban fejezte be a hidrogénüzemű szerelvényekbe beépítendő forgóváz-keret beüzemelését és a gyártás előkészítését. Az utazóközönségnek idén májusban bemutatott Coradia iLint a világ első és egyetlen hidrogénüzemű személyvonata, ami csendes, működés közben csak vízgőzt és kondenzvizet bocsát ki, ezért nem szennyezi a környezetet – tájékoztatott közleményében a vállalat. 

Idén több mint 1,3 milliárd forint értékű beruházás zajlik a helyszínen
Forrás: Alstom

– Büszkék vagyunk arra, hogy az új típusú forgóváz-keret fejlesztésével, gyártásával Magyarország, a mátranováki üzem is hozzájárulhat a Coradia iLint sikeréhez. A hidrogénmeghajtás alkalmazásának a vasúti közlekedésben nagy jövőt jósolunk mind Magyarországon, mind Európában, ezért is tervezünk folyamatos fejlesztéseket és ehhez kapcsolódóan létszámbővítést már idén, illetve az elkövetkező években – fogalmazott Balázs Gáspár, az Alstom Transport Hungary Zrt. magyarországi vezérigazgatója.

Az első, teljesen kész forgóváz nemrég gördült ki az Alstom mátranováki telephelyéről, ahol idén több mint 1,3 milliárd forint értékű beruházás zajlik. A cég a növekedési tervnek megfelelően további fejlesztéseket és létszámbővítést tervez. A közeli tervek között szerepel a már most is kiemelkedő felszereltségű oktatási centrum kapacitásának bővítése, valamint a hegesztő és a géplakatos mellett újabb szakmák bevonása az akkreditált képzési programokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!