TOP 50

2021.12.03. 21:42

Megjelent a Nórád megyét bemutató kiadvány, valamint elismeréseket is átadtak

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamra, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 15. alkalommal mutatta be a Top 50 című gazdasági magazint december 3-án a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumban. A kiadvány nyomtatott helyett digitális formában jelent meg. A rendezvényen az NKIK gazdasági elismeréseit is átadták.

Lászlók Judit

Nógrádban növekedett a vállalkozások száma. Képünkön a díjazottak és az elismerések átadói a rendezvény után

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Az eseményen elsőként dr. Tordai Péter, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamra elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Köszöntőjében elmondta, hogy a tavalyi évben a koronavírus-járvány miatt a rendezvény és ily módon a 2019-es év kiértékelése elmaradt. Ezenkívül szót ejtett még a járvány által okozott gazdasági károkról, valamint az újraindítás szakaszáról, és annak nehézségeiről is.

Ezt követően dr. Gaál Zoltán, a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója tartott előadást, amelyben ismertette a megye 2020. évi gazdasági eredményeit.

15. alkalommal mutatták be a Top 50 című gazdasági magazint
Fotó: H. Cs. / NMH

– Több változás állt be az elemzés tartalmi tekintetében. A kiadvány nemcsak formailag újult meg, hanem a NAV létrehozott egy egységes belső szabályozót, amely az ilyen típusú rendezvények megtartásához nyújt szakmai segítséget. Így valamennyi elemzést végző munkatársunknak olyan adatbázisból kell dolgoznia, amelyet egységesen határoztak meg, így mindenhol ugyanaz az felépítés – hangsúlyozta dr. Gaál Zoltán.

Előadásában 2019-es adatokat is szemléltetett az igazgató, de számos érdekességet is hallhattak a jelenlévők. Így megtudhatták, hogy csökkentek az adóbevételek, kevesebb a munkahely, ugyanakkor növekedett a vállalkozások száma, valamint az illeték tekintetében is jelentős emelkedés történt. A vállalkozások többsége a kis- és mikrovállalkozások kategóriájába tartozik.

A Top 50 rangsorába a megye meghatározó vállalkozásai kerültek be.

Nógrádban növekedett a vállalkozások száma. Képünkön a díjazottak és az elismerések átadói a rendezvény után
Fotó: H. Cs. / NMH

Ezután prof. dr. Kovács Árpád, a költségvetési tanács elnöke Gazdaság és államháztartás 2021 őszén, világgazdasági tendenciák címmel tartott átfogó előadást. A rendezvény további részében átadták a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamra gazdasági elismeréseit, amelyeket 2007 óta kaphatnak meg a megyében működő vállalkozások két kategóriában. Az elismert vállalkozók Bobály Ádám szobrászművész alkotásait vehették át.

A Palócföld Gazdaságáért díjat 2021-ben társas vállalkozás kategóriában a salgótarjáni Mikropakk Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft., valamint a szécsényi New-Profipack Csomagológép-gyártó Kft. érdemelte ki. A Nógrád Megye Szakképzéséért díjat a tanulóképzésben nyújtott magas színvonalú tevékenységéért Szandai Attila egyéni vállalkozó vehette át. A díjátadó közben a vállalkozások tevékenységét bemutató kisfilmeket is megtekinthették a jelenlévők. Az eseményen Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntőt mondott a kitüntetett szakemberek tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!