Salgótarján

2021.08.11. 19:00

Bővítéseket tervez a koreai vállalat

Bővítené termelési kapacitását a salgótarjáni ipari parkban működő Bumchun Precision Hungary Kft. – derül ki az önkormányzat honlapján megjelent, a beruházáshoz szükséges településrendezési módosításról szóló dokumentumból. A vállalatnál a beruházást előkészítő cégfejlesztési terv készült, új gyárépület tervével.

K. I.

A jelenlegi üzem – az egykori Palóc Nagykereskedelmi Kft. helyén – bő 5600 négyzetméteres, míg az új épület 10 ezer 300 négyzetméteres lenne. A társadalmi egyeztetésre bocsátott terv szerint az ipari parkban az egyes ingatlanok beépíthetőségét hatvan százalékra emelnék a jelenlegi ötvenről; az új csarnok megfelel utóbbinak.

A Bumchun a jelenlegi gyárral szomszédos telken építkezne. Amennyiben a módosítást elfogadja a város közgyűlése, szabályozási akadálya nem lesz a beruházásnak. Ez az ingatlan már a cég betelepülése óta a tulajdonukban van – ezt két évvel ezelőtt ismertette a dél-koreai anyacég magyarországi leányvállalataként működő Bumchun Precision Hungary Kft. vezérigazgatója. Ma Seong Wook már akkor jelezte: újabb gyáregységet is építenének itt.

A dokumentum szerint az új gyárépületben elhelyezendő további gyártósorokkal a cég növelheti termelését. Tömeggyártás esetén akár 500 fős létszámmal is működhet a jelenleg mintegy 140 munkavállalót foglalkoztató gyár.

A cég precíziós préseléssel állít elő elektromos autók akkumulátorcelláit lezáró fedeleket. A késztermék alumíniumszalagból készül, a tömegtermelést 2020 szeptemberében indították a salgótarjáni üzemben. Információnk szerint a cégnél úgy vélik, megtalálták számításaikat a salgótarjáni ipari parkban, és elégedettek az eddig felvett munkavállalóikkal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!