földművelés

2021.04.17. 08:20

Vetőmaggal és előnevelt csirkével támogatják a helybélieket Magyargécben

– Szívemen viselem a falu sorsát, számomra fontos az itt élő emberek élete, ezért a helyi önkormányzat minél több formában igyekszik segíteni a helybélieket – mondta Velki Róbert, a község polgármestere, amikor felkerestük hivatalában.

Sz. F.

Velki Róbert, a település polgármestere elmondta, hogy legutóbb óvodai játékokra is pályázott az önkormányzat Fotó: NMH

A faluvezető hozzátette: szeretné, ha minél több helyi család művelné a kertjét s megszűnnének a községben az elhanyagolt, gazos porták. Úgy vélte, ez több szempontból is fontos cél kellene legyen: rendszeres munkára szoktatja az embereket, amellyel megtermelhetik saját maguk számára a szükséges zöldségféléket. Nem utolsósorban szebben mutatna a falukép, ha minden kertet művelnének.

A polgármester portálunknak elmondta, hogy azoknak a családoknak, akik vállalkoznak a kertjük megművelésére s rendben tartására, az önkormányzat térítésmentesen biztosítja a szükséges vetőmagot. – Ezzel is szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy az emberek kedvet kapjanak a kertgondozásra – fűzte hozzá.

Velki Róbert, a település polgármestere elmondta, hogy legutóbb óvodai játékokra is pályázott az önkormányzat
Fotó: NMH

Magyargéc önkormányzata évek óta részt vesz a szociális földprogramban, segítve ezzel a rászorulókat. Idén már beszerezték a szükséges vetőmagmennyiséget, amellyel negyven családot támogatnak. Ezenkívül előnevelt csirkéket is biztosítanak.

A polgármestertől kitért a helyi óvodára is, ahol a szobai és a külterületi játékok már elhasználódtak. Bár az elmúlt időszakban többet felújítottak közülük, de szükségessé vált új játékok beszerzése, ezért pályázatot nyújtottak be játékok vásárlására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!