beruházások

2020.06.26. 14:28

Több mint kétmilliárd forinttal gazdagodtak a kelet-nógrádi települések

Újabb támogatások érkeztek a megye keleti településeire a napokban – közölte a közösségi oldalán Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő.

T.-N. O.

Bujákon hamarosan bölcsőde is épülhet 325 millióból

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Turisztikai fejlesztésre nyert közel 400 millió forintot Pásztó önkormányzata, valamint csaknem 220 millió forintot Bátonyterenye.

Buják mintegy 325 millió forintos támogatásban részesült, mely összegből bölcsődét alakítanak ki a településen.

Csapadékvíz-elvezetésre Garáb 73 millió, Dorogháza 117 millió, Kisbágyon 124 millió, Mátraszele 96 millió, Szuha 198 millió, Hollókő pedig 200 millió forint támogatást kapott.

Bujákon hamarosan bölcsőde is épülhet 325 millióból
Fotó: L. B. / NMH

Pásztó önkormányzata továbbá mintegy 125 millió forintot nyert el az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére, valamint közel 150 millió forintból újulhat meg a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrája.

A támogatásoknak köszönhetően több mint kétmilliárd forint értékben indulnak új beruházások a jövőben Kelet-Nógrádban.

Ezen túlmenően további támogatások várhatók még, hiszen idén is elindult a Magyar Falu Program. A települések számos pályázatot nyújtottak be egyebek mellett utak korszerűsítésére, temető felújítására, orvosi eszközök vásárlására és óvodai játszótér kialakítására, de önkormányzati tulajdonban álló intézmények fejlesztésre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!