Nógrád megye

2019.03.15. 09:13

Kisvállalkozásokat segít a mikrohitel

Nógrád megye és Salgótarján gazdasági teljesítményét, fejlettségét tekintve a legnehezebb helyzetben lévő megyék, illetve megyeszékhelyek közé tartozik.

G. K.

A helyi gazdaság fejlesztése, megerősítése érdekében a városi önkormányzat fontos célnak tekinti a helyi mikro- és kisvállalkozások fejlesztését, támogatását.

Mindezt az önkormányzat a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és országos hálózata által működtetett Mikrohitel program segítségével, ahhoz kapcsolódóan kívánja megvalósítani – mondta el portálunknak Fekete Zsolt.

A polgármester hozzátette: ennek keretében az önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal. A pályázat célja a Mikrohitel program terméktájékoztatójában részletesen bemutatott hitelkonstrukció keretében az azt igénybe vevő mikro- és kisvállalkozások részére a kamatmentes hitel lehetőségének önkormányzat általi biztosítása olyan formában, hogy a hitelt igénylő vállalkozás helyett a kamatfizetési kötelezettséget az önkormányzat teljesíti az alapítvány felé.

A város által nyújtott kamattámogatás hozzájárul a mikro- és kisvállalkozások piaci helyzetének megerősítéséhez, továbbá a fejlesztésüket szolgáló hitelfelvétel megkönnyítéséhez, ezáltal a helyi gazdaság megerősítéséhez.

A részletes pályázati felhívás és az igényléshez szükséges adatlap az önkormányzat weboldalán érhető el.

 

Címkék#mikrohitel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!