Állatok

2024.01.24. 20:28

Példás mentőmunka: túlélte a lakástüzet az eszméletlen kismacska

Lakástűzhöz riasztották a Váci Mentőállomás bajtársait, akik perceken belül helyszínre is értek. Éppen egy 50 év körüli nőt láttak el, mikor az egyik tűzoltó egy eszméletlen kismacskát hozott ki az égő házból. Az eset a nógrádi megyehatár közelében történt.

Nool.hu

Jó kezekbe került az állat, megmentették

Fotó: Országos Mentőszolgálat

„Bajtársaink azonnal megkezdték a macska ellátását is, izolációs takaróba helyezték és oxigént adtak neki, amitől hamarosan visszanyerte eszméletét. A mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a sérült nőt, kis kedvencét pedig a család többi tagjának gondjaira bízták” – írt a nem mindennapi esetről Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. 

A települést ugyan nem nevezték meg, de az eset a nógrádi megyehatártól alig öt kilométerre található Verőcén történhetett, ahol a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a váci hivatásos tűzoltóknak kellett beavatkozniuk kedden reggel.  

Mint arról beszámoltak, tűz ütött ki egy lakóházhoz épített garázsban a Málnás utcában: teljes terjedelmében égett az épület és benne egy személyautó, a lángok pedig kis mértékben a lakóházra is átterjedtek. A katasztrófavédelem is említést tett az állatmentésről, azt írták: a tűz megrongálta a lakóházat is, amelyből a rajok kihoztak két kutyát, egy macskát és két gázpalackot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!