2024.03.31. 07:27
A kaszinótojás sem hiányozhat a nógrádiak ünnepi asztaláról
A kaszinótojás húsvétkor sem hiányozhat az ünnepi asztalról szűkebb hazánkban.
A Mindmegette oldalán elárulja, hogyan is készül ez a népszerű finomság. Mint írták: elkészítéséhez szükség van nyolc darab tojásra, kevés borsra, egy evőkanál mustárra, majonézre és tejfölre, valamint petrezselyemzöldjére.
Hozzátették: a kaszinótojás elkészítéséhez a tojásokat keményre kell főzni, megpucolni és hosszában kettévágni. Ezt követően kiszedhetjük a sárgáját, majd mehet egy kis tálba, amelyben villával összetörjük. Mehet hozzá a bors, a mustár, a majonéz és a tejföl is, majd alaposan el kell keverni. A kapott krémet visszakanalazzuk a tojásokba, végül pedig a petrezselyemmel díszítjük, és már lehet is tálalni.