Húsvéti étel

2024.03.31. 07:27

A kaszinótojás sem hiányozhat a nógrádiak ünnepi asztaláról

A kaszinótojás húsvétkor sem hiányozhat az ünnepi asztalról szűkebb hazánkban.

Nagy Orsolya

A Mindmegette oldalán elárulja, hogyan is készül ez a népszerű finomság. Mint írták: elkészítéséhez szükség van nyolc darab tojásra, kevés borsra, egy evőkanál mustárra, majonézre és tejfölre, valamint petrezselyemzöldjére.

Hozzátették: a kaszinótojás elkészítéséhez a tojásokat keményre kell főzni, megpucolni és hosszában kettévágni. Ezt követően kiszedhetjük a sárgáját, majd mehet egy kis tálba, amelyben villával összetörjük. Mehet hozzá a bors, a mustár, a majonéz és a tejföl is, majd alaposan el kell keverni. A kapott krémet visszakanalazzuk a tojásokba, végül pedig a petrezselyemmel díszítjük, és már lehet is tálalni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!