Szponzorált tartalom

2021.01.12. 08:27

Az évkezdés aggályai

Az óév búcsúsztatása mindig egyfajta befelé fordulással, a történtek értékelésével is jár. Ez azonban sokak számára akár aggasztó, feszült helyzet is lehet, főleg, úgy, hogy – egyelőre – az újév sem a szebbik arcát mutatja a lehetőségek szempontjából.

Új év – ideális esetben – új remények

 

Új év – ideális esetben – új remények

 

Az évek tapasztalata

Az ünnepi időszak általában az elcsendesülésről, a békéről és az örömökről szól. Ekkor több idő jut a szeretteinkre, barátainkra és nem utolsó sorban magunkra is. Kicsit megállhatunk, visszatekinthetünk az elmúlt időszakra, levonhatjuk a tanulságokat és új célokat tűzhetünk ki magunk elé. Az előző év nem volt túl kegyes senkihez, hiszen – a jól ismert okokból – számos korlát és szabály között kellett élnünk a mindennapjainkat.

Ez már önmagában is rányomja a bélyegét az év végi számvetésre és a hangulatra, az pedig még tovább fokozza, hogy egyrészt az idén az ünnepek is másképp teltek, illetve eddig úgy néz ki, hogy még az újévben is ki kell tartanunk picit a „szabadulásig”. Sokak számára az átmenet az újévbe alapvetően is stresszes, hiszen a kevésbé pozitív személyiségű embereket sokkal inkább emlékezteti az idő megállíthatatlan múlására, mint az új lehetőségekre.

Bizonytalan jövőkép

A következő évet és az eljövendő időszakot várni szintén olyan dolog, melyet nagyban befolyásol alapvető személyiségünk. Az örök optimisták minden új év küszöbén azt vallják, hogy a következő év jobb lesz, több lehetőséggel és kíváncsian várják annak lehetőségeit. A pesszimistább embertársaink azonban egy jóval sötétebb jövőképet tálalnak maguk elé, sokkal inkább hagyatkoznak a negatív történésekre és kevésbé hisznek a fényes jövőben.

Az elmúlt évek tapasztalatai és 2021 januárja sajnos valóban nekik „kedvez”, hiszen ember legyen a talpán, aki maradéktalanul pozitív tud maradni egy ilyen időszak után. Nem is csak a korlátozó intézkedésekre gondolhatunk ez alatt, hanem az ebből fakadó társadalmi és gazdasági problémákra. Társas kapcsolataink hiánya, a kikapcsolódási lehetőségek minimalizálása, illetve – sokak számára – a megélhetés veszélybe kerülése. Nem csoda tehát, ha a stressz és a szorongás határozza meg az átlépést az újévbe.

Jelen helyzetben sokan aggódnak a bizonytalan jövő miatt

 

A higgadtság ereje

A legelső, amit mindenképpen meg kell tennünk, hogy a negatív gondolatokat pozitívvá formáljuk, igyekszünk megnyugtatni elménket és lelkünket, ezzel elkerülve a túlzott szorongást. Várjuk azokat a pozitívumokat, melyek mindenképpen bekövetkeznek. Koncentráljunk ezekre az eseményekre és keljünk fel minden nap úgy, hogy eggyel közelebb kerültünk azokhoz.

A folyamatot persze egyes természetes „segédeszközzel” is megtámogathatjuk, hiszen számos olyan természetes készítmény érhető el, mely a stresszesebb helyzetekben segít megőrizni higgadtságunkat. Ilyen termékekkel találkozhatunk a Cbdcibdol.hu oldalon is, ahol bátran válogathatunk a stresszoltást segítő, CBD tartalmú készítmények közül. Ne hagyjuk, hogy a körülmények maguk alá gyűrjenek!

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!