Bulvár

2024.04.04. 17:45

Az autizmusra hívja fel a figyelmet Szolnoki Péter új dala

Fontos téma áll a középpontjában a héten megjelent dalnak, ami a Bon-Bonból ismert énekes, a salgótarjáni származású Szolnoki Péter és Z. Kiss Zalán, a Pokolgép gitárosa közös munkájaként jött létre. Az Amíg lélegzem című szám már a YouTube-on is megtekinthető.

Nool.hu

Az Amíg élek című dal alkotói a stúdióban. Balról jobbra: Kölcsényi Attila, Z. Kiss Zalán, Z. Kiss Adrienn, Szolnoki Balázs, Szolnoki Péter. Fotó: Facebook / Szolnoki Péter hivatalos oldal

A két zenész közös munkája a társadalmi érzékenyítésben vállal fontos szerepet azzal, hogy dal formájában hívják fel tömegek figyelmét az autizmus jelenségére. Z. Kiss Zalán, a Pokolgép gitárosa maga is érintett a témában, hiszen nagyobbik fia autizmussal éli a mindennapjait. 

Bár az autizmus nem gyógyítható, korai diagnózis és megfelelő támogatás segíthet az érintetteknek jobban megérteni és kezelni a körülöttük lévő világot. Jellemzője a szociális kölcsönhatások nehézsége, a kommunikációs kihívások és a viselkedési sajátosságok. Egy autizmussal élő számára rendkívül fontos a körülöttük élők, sőt tágabb értelemben nézve a társadalom empátiája, türelme és figyelmessége.

Az Amíg lélegzem című dal ének, vokál részét Szolnoki Péter és Szolnoki Balázs adja elő. A gitár, basszusgitár, billentyűs hangszerek és maga dal is Z. Kiss Zalán nevéhez kapcsolható, a szöveget pedig Dubai Gábor írta. A dal reményt adhat a hasonló helyzetben élő családok számára, hogy a társadalomban lehet helyük ezzel a hátránnyal élőknek is. A dalpremiert az Autizmus Világnapja alkalmából, Április 2-ára tervezték és akkor osztották meg a nagyközönséggel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!