Segítség

2023.12.11. 16:11

Hajléktalan férfi segítségére sietett Görög Zita (videó)

Az egykori modell és médiaszemélyiség nem csupán a vörös szőnyegen ragyog, hanem a való életben is tetteivel bizonyítja jóságát és segítőkészségét.

Nool.hu

Görög Zita számára fontos, hogy ne csak jótékonysági rendezvényeken vagy reklámokban mutassa meg emberséges oldalát, hanem a mindennapokban is, amikor nincs különleges esemény. Az ex-modell az Instagram-oldalán a napokban tett közzé egy megható videót, ahol egy hajléktalan férfi segítségére sietett. A bejegyzésben elmesélte, hogyan került közel a kórház fertőtlenítőjéhez, és miért döntött úgy, hogy megosztja ezt a pillanatot a rajongóival.

Jól segíteni. Még tanulom. Az egyik legnagyobb lecke az volt, amikor majdnem egy kórház fertőtlenítőjében találtam magam. Óbudán egy furcsa férfi, neylon zacskót viselt a lábán a hóban és láthatóan fázott. Azonnal bekísértem egy fűtött lépcsőházba és elszaladtam a kínaiba cipőt, síoverált, kesztyűt venni. Közben hívtam a Máltaisokat és mikor visszaértem elkezdtem átöltöztetni. Elképesztően büdös volt szegény. Nem pisi szag volt. Más. A Máltaisok pár perccel később értek oda és már messziről kiabálták, ne érjek hozzá. Rühes volt. A lépcsőházban lakók felháborodtak, majdnem rendőrt hívtak rám. De volt egy kedves hölgy, aki hozott neki teát. A férfit elvitték, engem pedig beküldtek volna egy jó kis fertőtlenítésre. Viszont volt rajtam gumikesztyű. Így megúsztam. Az első tanács, amit még kb. 20 éve kaptam, hogy mindig legyen nálam gumikesztyű, ha hajléktalannak segítek. Van. Ettől függetlenül, addig nem ismertem fel a rüh szagát, mert ennyire rossz állapotú emberrel előtte nem találkoztam. Most már tudom, hogy őket csak fertőtlenítés után tesszük tiszta ruhába. A videón látható bácsinak zokni, pulcsi, sapka, bundás cipő került a fázós testére. Olyan, amit nem lopnak le a lábáról, de hasznát veszi. Megkérdeztem éhes e, kér e teát? Mekkora cipőt hord? Ilyenkor érdemes egy számmal nagyobbat adni. Egy kéregető sem ül ki mezítláb a hidegbe, ha van cipője, mert rendszeren kívül élve, nem tudják a gyógyszert megfizetni. Ha van lehetőséged, ne csak jótékonykodj, ne csak könnyíts a lelkiismereteden, hanem segíts jól

 - osztotta meg gondolatait Görög Zita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!