Emlékezés

2023.05.17. 20:28

Szolnoki Péter: Mecky zárkózott ember volt, de mindig tudta, mit akar

Nógrád-szerte az Omega zenekar egykori frontemberére, Kóbor Jánosra „Meckyre" emlékezünk, hiszen ezen a napon töltené be a 80. életévét. A kerek évfordulón a nógrádi származású Szolnoki Péter, a Bon-Bon együttes oszlopos tagja is nyilatkozott portálunknak.

Gubányi Patrik

Mint arról beszámoltunk, a Borsnak az emléknap alkalmából a legendás énekes felesége, Zsóka és lányuk, Léna is megszólalt, ahol kifejtették: nemcsak az évfordulókon emlékeznek Meckyre, gyakran gyújtanak érte gyertyát, és minden nap beszélnek róla. 

– Napközben, ha eszünkbe jut, márpedig sokszor eszünkbe jut, elmesélünk egy anekdotát róla, vagy felidézzük, mit mondana most ő. Szerdán összeülünk a családdal és a barátokkal, és egy szép vacsorán tisztelgünk az emléke előtt – mondták a lapnak.

Kóbor Jánosnak szűkebb hazánkban is hatalmas rajongótábora volt, és van a mai napig is. Ezt mi sem bizonyítja jobban annál, hogy a 2017. november 24-i salgótarjáni fellépésén teltházas koncertet adott az akkor 55 éve fennálló csapatával a Városi Sportcsarnokban, ahol minden a rock körül forgott. 

Szolnoki Péternek, a Bon-Bon együttes frontemberének egy igazán emlékezetes momentum jutott eszébe Meckyvel kapcsolatban

– Az Omega 1994-ben kért fel, hogy a akkori népstadioni koncertjükön vokálozzak, a próbafolyamat alatt volt szerencsém összeismerkedni Meckyvel. Ez a fellépés hatalmas nyomot hagyott bennem, mivel a koncert előtt nagy vihar volt, a víz elöntötte a színpadot és a teljes stadiont. Hangos mennydörgés kíséretében vonultunk az emelvényre. Meckyvel nem beszéltünk igazán sokat, zárkózott ember volt, de nagyon határozott, mindig tudta, hogy mit akar. Sajnos sok kolléga intett búcsút az elmúlt időszakban a földi életnek. Csupa olyan emberek, akik szerves elemei voltak a hazai zeneiparnak. Azonban olyan maradandót alkottak, hogy hála Istennek velünk maradtak azok a szerzemények, amelyeket életük során letettek arra a bizonyos asztalra – zárta emlékező gondolatait Szolnoki Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!