Görbe tükör

2023.02.04. 19:44

Stex, ez a lényeg: évekig érlelődött Szolnoki Péter és Haagen Imre közös dala

Különleges hangvételű közös dallal rukkolt elő Szolnoki Péter és Haagen Imre. A Stex című nóta görbe tükröt tart a világnak.

Nool

Haagen Imre és Szolnoki Péter közös dala novemberben debütált a világhálón

Forrás: Youtube/Haagen Imre

Ahogy arról november elején beszámoltunk, megjelent a salgótarjáni származású énekes-zeneszerző, Szolnoki Péter, valamint a Drága örökösök című sorozatból ismert színész-énekes, Haagen Imre különleges hangvételű közös dala, a Stex. A megyeszékhelyről származó énekes korábban úgy fogalmazott: „a dalszöveg a felszínes világunk elé tart görbe tükröt”.

Ezúttal hosszabb nyilatkozatot juttattak el szerkesztőségünknek a közös dal kapcsán. 

– A zenét Szolnoki Péter, a dalszöveget pedig Haagen Imre jegyzi. A Stex, azaz a pénz, az élet egyik mozgatórugója, ha tetszik, ha nem. Bár a dalszöveg görbe tükröt tart a társadalom elé, mégsem kell komolykodó hangvételre számítani. A Valami Amerikára utaló rockos hangszerelés ugyanis garantálja a populáris, mégis időtálló hangzást – írják.

Mint megtudtuk, Haagen Imrében régóta mocorgott a téma, úgy érezte, hogy valamilyen módon mindenképpen dalba kell öntenie a gondolatait, hiszen a dal sokkal mélyebbre tud hatolni mint bármilyen más közlési forma. 

– Persze amikor Szolnoki Petivel felmerült egy közös szerzemény ötlete, még szó sem volt duettről. Aztán valahogy megtörtént az, aminek meg kellett történnie. Az ő zenei világa valamint emberi mélységei passzolnak az én habitusomhoz, ráadásul régi barátság a miénk. Ha valakivel, akkor vele szívesen énekelek duettet, és ráadásul az sem egy mellékes szempont, hogy a dal üzenete nem adható át hitelesen akárkivel. Mivel van köztünk párhuzam is, meg némi ellentétes világ is, azaz legalább annyira hasonlítunk, mint amennyire különbözünk, ami egy alkotó folyamatban kifejezetten hatékony tud lenni, így adta magát, hogy együtt vigyük sikerre a dalt – nyilatkozta a színész-énekes.

Szolnoki Péter elárulta, a dalt még évekkel ezelőtt kérte tőle Haagen Imre, ő pedig örömmel írta és hangszerelte meg zenésztársának. 
– Imi évekkel ezelőtt kért tőlem egy dalt, amit megírtam, és meghangszereltem neki. Eltelt néhány év, amikor szólt, hogy elkészült a szöveg. Teljesen más köntösben felvette az alapot a zenekarával, majd megkérdezte, hogy mi lenne, ha duettben adnánk elő. Nekem nagyon tetszett az új, rockos hangszerelés és a szöveg önironikus témája, így felvettük az éneksávokat, majd egy újabb év elteltével klipet forgattunk belőle – mesélte a salgótarjáni művész.

Haagen Imre azt is hozzátette, hogy szerinte a pénz és a siker elengedhetetlen a jó minőségű élethez, de azt sosem szabad elfelejteni, hogy ez messze nem minden. 

– Persze amíg ezek nem adottak, az ember hajlamos becsapni magát, hogy pénz és siker nélkül nem élet az élet. Hiszek benne, hogy az ember számára nem csak a pénz kincs, és messze nem csak a siker lehet gyógyír a lélek bajaira és az élet nehézségeire – fogalmazott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!