Fosztogatás

2022.10.19. 13:52

Oszter Sándor diósjenői birtokára járnak a betyárok fát lopni

Fatolvajok dézsmálják az Oszter-birtokot Diósjenő határában, a károsultak tehetetlenek. A nemrég elhunyt színésznek a településen nem csak földje, hanem rezidenciája is volt.

F. Z.

Oszter Sándor diósjenői birtokán

Forrás: Nool

Fotó: Ripost / Zsolnai Péter

Oszter Alexandrának meggyűlik a baja a fatolvajokkal  – írja a Ripost. A színésznő kifakadt: nagyon sok kárt és persze bosszúságot okoznak  a birtokán álló erdőbe lopódzó törvényszegők. 

A Ripost azután kereste meg Oszter Alexandrát, miután a színésznő a közösségi oldalán tett közzé néhány fotót arról, hogy a fűtési szezon közeledtével és az energiaárak nagymértékű emelkedésével megugrott a törvényszegők száma is, akik szemrebbenés nélkül kivágják a diósjenői birtokon álló fákat. 

A színésznő és férje közösen vezetik a farmot és sajnos egyre gyakrabban szembesülnek a tolvajok után hagyott károkkal. Nincs igazi megoldás ellenük.

–  Kimentünk a rend­őrökkel a helyszínre, és beszéltem a környező erdőgazdákkal is, hogy ők mit tudnak tenni az ügy érdekében. Úgy fogalmaztak, hogy ez nagyon nehéz, mert hiába fognak el egyet, van még 50 másik – mondta a Oszter Alexandra. – Nagyon nehéz megállítani őket, csak az a megoldás, ha tetten érjük őket. A védekezés vadkamerákkal működik és folyamatosan ellenőrizni kell az erdőt. Kérdés, hogy ezt egy 40 hektáros területen hogyan lehet megtenni, minden fa mellé nem állíthatunk embert. Két tölgyfát vágtak ki és a legborzasztóbb az, hogy nem a mellette lévő kidőlteket vitték el, hanem a frisseket vágták ki, ezzel 200 ezer forintnyi kárt okoztak.

 Hozzátette: édesapja is sokat küszködött ezzel a gonddal.

– Ő szinte hetente járt be a kapitányságra, volt is, akit sikerült elkapni  – fűzte hozzá Alexandra. – Ilyenkor lefoglalják az illető motoros fűrészét, de ez nem állítja meg, mert lop magának egy másikat. Kézi fűrészeket is rendszeresen találunk az erdőben egy-egy fának támasztva, ezzel jelölik meg a kivágandó fákat. Vannak embereink, akiket még édesapám kezdett alkalmazni és itt van a párom is, aki folyamatosan ellenőrzi az erdőt, de nincs mese, fokozottabban kell ezt megtenni. Ez várható volt és sajnos az is, hogy egyre rosszabb lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!