énekhang

2021.11.23. 07:00

Disney-mesében menti meg a varázslatot Szolnoki Péter

Ezekben a napokban kezdik vetíteni a magyarországi mozik az egyik legújabb Disney-rajzfilmet, az Encantót, amihez Szolnoki Péter az énekhangját adta.

Angyal Eszter

20200707 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Hangvarázs Musical Tábor a ZENITA Alapítvány szervezésében fiatal tehetségek számára. képen: Szolnoki Péter énekes-tanár

Forrás: Észak-Magyarország

Fotó: Ádám János

A salgótarjáni származású művész, Szolnoki Péter, harmincadik alkalommal kölcsönözte énekhangját rajzfilmdalokhoz. Az olyan ismert Disney-klasszikusok, mint az Oroszlánkirály második része, a Mackótestvér, vagy éppen a Szilaj című filmek betétdalait eléneklő Szolnoki Péter ezúttal ismét egy Disney film, az Encanto című animációhoz adta hangját. A Disney legújabb musicaljében Lin-Manuel Miranda, Pulitzer-, Emmy-, Grammy és Tony-díjas művész dalai csendülnek fel. A mese egy különleges családról, a Madrigalokról szól, akik Kolumbia hegyeiben élnek, a világtól elrejtve. A főszereplő család egy csodákkal és bűbájjal teli városkában, Encantóban él, különféle egyéni adottságokkal megáldva.

Bruno a család „fekete báránya”, aki jövőbe látó képességekkel rendelkezik, nevét pedig maga a zeneszerző, Lin-Manuel Miranda választotta, hogy tökéletesen be tudja illeszteni azt az egyik dalba. Szolnoki Péter ebben a mesében mint Bruno énekel, John Leguizamo, illetve a magyar változatban az ismert magyar színművész és szinkronszínész, Csőre Gábor énekhangjaként. S hogy Bruno milyen gyönyörűen tud énekelni magyarul, arra Szolnoki Péter a biztos garancia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!