interjú

2021.07.26. 19:58

Kasza Tibi a tarjáni fellépése előtt elárulta, mi a legfontosabb az életében

Kasza Tibit a Crystal együttes frontembereként ismerhette meg az ország, jelenleg a Szerencsekerék című vetélkedő házigazdájaként bizonyít. Az énekes-műsorvezető múlt héten a salgótarjáni Pont Ott Party egyik sztárvendége volt. Koncertje előtt a portálunknak adott interjút.

Kakuk Klaudia

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

– Hogyan vészelte át énekesként a pandémiát?

– Alapvetően a járványhelyzet nagyon rossz hatással volt rám. Minden olyan dolog, ami fontos volt az életemben – a zene, a tévézés és az utazás – hirtelen megszűnt. A pandémia egyetlen pozitívuma, hogy a családunk sokat volt együtt. Nagy öröm volt számomra, hogy a kislányomnak egy fontos fejlődési fázisában lehettem otthon, így nem maradtam ki semmiből. Ennek ellenére máig nagyon rossz alvó vagyok, rengeteg rémálmom van, s ez abszolút a karanténnak az utóhatása.

– Sok fellépésen van már túl azóta, hogy újból beindulhatott a zenei élet?

– Az elmúlt időszak gyakorlatilag a Szerencsekerékről szólt, de emellett már tele van a naptár, rengeteg koncertem lesz. Mindezt úgy, hogy éjszakai fellépéseket nem vállalok, mert most elsősorban apa vagyok. Nálam az nem játszik, hogy hajnal ötkor hazamegyek és a lányom csak délben lát majd, amikor kimászok az ágyból...

Fotó: L. B. / NMH

– Ha már a Szerencsekeréknél tartunk, meg kell kérdezzem: milyen érzés Klaussmann Viktor utódjaként visszatérni?

– Arra kíváncsi, hogy nyom-e engem Klaussmann Viktor terhe? (Nevet.) Nagyon örültem a felkérésnek, mert mindenki emlékszik a korábbi házigazdákra, és örömmel tölt el, hogy engem is azonosíthatnak majd a műsorral. Remélem, hogy a produkció sikerre van ítélve és a nézők meghálálják a belefektetett munkát.

– Nézett vissza régi adásokat?

– Teljesen a nulláról akartam építkezni, s önmagamat hozni, ezért nem is néztem meg a korábbi évadokat. Hozzáteszem, a megfejtéseket sem tudom előre, a versenyzőkkel együtt játszom, így nem fordulhat elő, hogy tudat alatt segítek a játékosnak egy-egy feladványnál.

Fotó: L. B. / NMH

– Hogyan tovább?

– Ötven-hatvan epizódot a vetélkedőből akár két hét alatt is fel lehet venni, ezért nem ez a forgatás határozza meg az évemet, de nagyon boldogan csinálnám. A Szerencsekerékkel azt érzem, hogy hazaértem. Jók benne a kötött keretek, de közben megtalálom benne a rám jellemző, laza csipkelődéseket is. Emellett ott van a zene és az üzleti rész, a saját diétás termékcsaládom. Utóbbira büszke vagyok, hiszen ezzel a módszerrel három hónap alatt 19 kilótól szabadultam meg. Mindenekelőtt azonban édesapa vagyok, s ezért lehet az ember bármekkora sztár, ha menni kell a Margitszigetre egy rózsaszín biciklivel, akkor odamegyünk. Számomra nagyon fontos, hogy a kislányom ne úgy nőjön fel, hogy az apjának a munka mellett nem volt elég ideje rá.

– Mit üzenne a nógrádi közönségnek?

– Mindig irigykedem, amikor idejövök, mert Nógrád gyönyörű helyen fekszik. Ezt mindenképp meg kell becsülni, s élvezni a számtalan kirándulási lehetőséget.

Énekesként ismerte meg az ország

Kasza Tibor 1978-ban Szegeden született. Szentesen nevelkedett, középiskolai tanulmányait irodalom-dráma szakon végezte. Az érettségi után a budapesti Toldy Mária Musical Stúdió növendéke volt. Crystal néven 1998-ban alakította meg együttesét testvérével, Gáborral és Lajtai Katalinnal. A zenekar 2010-ben feloszlott, ezután szólókarrierjére koncentrált. Show-műsora 2013-ban indult el Kasza! címmel, majd a Pénzt vagy éveket! és az Áll az alku műsorvezetője volt. Egy lánygyermek, Lora Bella édesapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!