rágcsálóügyi főmunkatárs

2021.04.19. 11:55

A tévéképernyőket is meghódította a diósjenői sztármacska

Igazi médiasztár lett néhány hét alatt Márton, a diósjenői önkormányzat rágcsálóügyi főmunkatársa. Ezúttal a TV2 Mokkája közölt több mint ötperces riportot a nógrádi celebmacskáról.

Nool

Márton macska

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, Diósjenőn különös beosztásba került a polgármesteri hivatal négylábúja. Márton cica rágcsálóügyi főmunkatársaként vált országszerte ismertté.

Kinevezése után mi is meglátogattuk a főegerészt. Ekkor Székely József Ede, Diósjenő polgármestere elmondta:

- Néhány hónappal ezelőtt egy helyi idős hölgy azzal hívta ki a tűzoltókat, hogy napok óta hallja a nyávogást a szobájában, de nem találja a hang forrását. A tűzoltók utánajárását követően kiderült, hogy egy kismacska beleesett a kéménylyukba.

Hozzátette: nagyon jó a kapcsolatuk a tűzoltósággal és tudják, hogy az önkormányzat állatbarát szemléletű. Ezért is kérték meg a hivatalt arra, hogy segítsen a négylábú befogadásában.

A polgármester az ötletével, hogy főmunkatárssá nevezi ki a cicát, mosolyt szeretett volna csalni az emberek arcára. Ekkor azonban még nem gondolta, hogy tervével az ország egyik legismertebb macskájává teszi Mártont.

Nemrég bejárta a közösségi médiát, hogy a főegerész mindennapjait már a hivatalos Facebook oldalán követhetik rajongói. Legelső posztjában arról is beszámolt, hogy rágcsálóügyi főmunkatársként szerzett hírnevét jó célokra szeretné fordítani. Nem titkolt szándéka, hogy a hozzá hasonló árva állatokon segítsen.

 

" data-width="500" data-show-text="true">

">Holnap reggel, 7:35 után találkozhattok velem a Mokkában, a TV2-n.

A macska azóta töretlen népszerűségnek örvend, így hétfő reggel a TV2 Mokkájában találkozhattunk vele. A csatorna munkatársai szintén meglátogatták a játékos főmunkatársat.

- Márton a padlásról egy régi kéménynyíláson keresztül beesett, és úgy kellett kibontani a falat, hogy hozzájussanak. Borszató állapotban volt – mondta el a polgármester.

Hozzátette: Márton úgy döntött, hogy élni szeretne, a mi feladatunk pedig csak annyi volt, hogy ebben segítsük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!