együttműködés

2019.07.18. 13:13

A MOB megállapodott az Orosz Olimpiai Bizottsággal

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) együttműködési megállapodást kötött az Orosz Olimpiai Bizottsággal (OKR), az erről szóló szerződést csütörtökön a két szervezet elnöke, Kulcsár Krisztián és Sztanyiszlav Pozdnyakov írta alá.

A párbajtőrvívóként világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar sportvezető kiemelte: a két szervezet baráti kapcsolata több évtizedes múltra tekint vissza, a jövőben ezekre az alapokra építve igyekeznek majd még több ponton összekapcsolódni a munka gyakorlati részében.

Kulcsár Krisztián hangsúlyozta:

ha van ország, amelynek olimpiai családjával érdemes ilyen szoros partnerséget kialakítani, az az orosz.

„A világ egyik vezető, ha nem mindjárt a legerősebb olimpiai csapata az orosz, hiszen az erőviszonyokat tekintve a legtöbb sportágban meghatározó szerepet tölt be” – mondta Kulcsár, aki hozzátette, a most kötött megállapodásnak köszönhetően a magyar sportági szakszövetségek a MOB közreműködésével és segítségével programokat dolgozhatnak ki az orosz testvérszövetségekkel.

„Ez lehet közös edzőtábor a versenyzőknek, edzők továbbképzése vagy éppen bíróküldés.

Nagy lehetőség nyílik meg ezzel a magyar olimpiai csapat előtt, bízom benne, sokat profitálunk belőle”

- nyilatkozta a MOB első embere, egyúttal közölte, mindez nem egyoldalú kapcsolat lesz, hiszen nemcsak kapni, hanem adni is tudnak. „Vannak olyan sportágak, amelyekben ők is tudnak tanulni tőlünk”.

Sztanyiszlav Pozdnyakov – aki az Európai Vívószövetség elnökeként hivatalos minőségben is Budapesten tartózkodik, méghozzá a BOK Csarnokban zajló világbajnokságon – hangsúlyozta: a versenyzők és edzők jövőbeni közös munkája mellett más területeken is képesek az együttműködésre.

„A sportadminisztráció terén, valamint a sporttudományokban és a nagy sportrendezvények megszervezésében szerzett tapasztalatainkat is meg tudjuk osztani a magyar sportvezetőkkel”

- tette hozzá a kardvívásban négyszeres olimpiai és tízszeres világbajnok Pozdnyakov.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában